fbpx

Suomi on saari

Kävin mielenkiintoisen keskustelun kuljetuksista ja logistiikasta Turun Vapaavaraston toimitusjohtaja Stefan Lindströmin kanssa.

Logistisesti Suomi on saari ja suurin osa tuonnista maahamme tulee meriteitse.

Turun satama on ennen kaikkea matkustajasatama, mutta myös tavaraliikenteen tuonti- ja vientisatama. Se, mikä tuodaan maahan pitää myös saada eteenpäin, nopeasti ja tehokkaasti.

Turku on pääsosin menettänyt konttiliikenteen mutta toimii tehokkaana satamana kappaletavaralle, joka saapuu pyörillä.

”Ne toimijat, jotka hoitavat Turun vapaavaraston konttiliikennettä, ovat keskittäneet kuljtuksensa Helsingin ja Rauman satamiin”, Stefan kertoo.

Turun Vaapaavarastossa tavarat pakataan uudelleen ja lähetetään lopulliseen määränpäähänsä.

Logististen ratkaisujen kehittäminen pitää nähdä pidemmässä perspektiivissä”, Stefan sanoo. ”Autoverot ja ruuhkamaksut pitää käyttää tieverkoston ylläpitoon.”

Rautatietä tarvitaan raskaan tavaran kuljetuksiin mutta myös tieverkostoa on kehitettävä. Hukkepak – trailereiden kuljettaminen edelleen junilla voisi olla vaihtoehto myös Suomessa, erityisesti etelä-pohjoissuunnassa.

”Ja Turun lentokenttä pitäisi nostaa Suomen kakkoskentäksi”, on Stefanin mielipide.

Vihreät arvot tulevat nykyään mukaan kaikkiin hankkeisiin ja näkyy myös Turun Vapaavaraston toiminnassa.

”Puolet lämmitysenergiasta tuotetaan maalämmöllä”, Stefan kertoo. ”Sähkö 160 kWe aurinkopaneeleista käytetään sekä lämmitykseen, ett viilentämiseen.”

Kun yrityksellä on 280 000 m2 varastotilaa meren rannalla ilmastonmuutos on konkreettinen uhka toiminnalle, erityisesti kun veden taso saattaa nousta nopeasti syksyisin ja talvisin.

Myös asiakkaat vaativat, että koko logistiikkaketju huomioi ympäristöä: kuljetukset optimoidaan niin, että aikaa verrataan polttoainekulutukseen ja esim. hiilidioksidipäästöt ovat yksi kilpailutusten arviointikriteeri.

Jätä kommentti