fbpx

Miten säilytetään Saaristomeri?

Kansanedustajana tekisin töitä sen eteen, että lapsenikin saavat nauttia siitä samasta Saaristomerestä, minkä minä muistan omasta lapsuudestani.

Miten me onnistumme siinä? -Meidän pitää vähentää ravinteiden huuhtoutumista mereen parantamalla maaperää, lisäämällä talven kasvipeitettä ja leventää suojakaistaleita pelloilla. Eläinlannan kierrätystä pitää tehostaa kehittämishankkeiden avulla.
Meidän täytyy myös poistaa mereen varastoituneita ravinteita esim. niittämällä kaislaa sekä tukemalla rannikkokalastusta ja saariston yleisiä elinolosuhteita.
Koulujen ja opetuksen merkitys on iso tiedonvälityksessä ja asennekasvatuksessa myös Saaristomeri-teemassa.
Korkeatasoista tutkimustietoa on valtavasti, sitä saadaan lisää koko ajan ja sitä myös sovelletaan käytäntöön erilaisten ohjeiden ja säädösten muodossa. Tähän työhön pitää saada myös merenpintatason (ruohonjuuritason) toimijat mukaan.

Jätä kommentti