fbpx

Lupauksia koulutuksesta – katso video

 

Kansanedustajana ajaisin, että koulutus on kaikilla asteilla maksutonta ja, että koulutukselle, tutkimukselle ja kehittämiselle on riittävästi varoja.
Kestokyky vahvistuu, kun panostetaan innovaatioihin, jotka synnyttävät uutta liiketoimintaa, mikä taas vahvistaa taloutta, jolla voidaan vahvistaa koulutusta. Pitkällä tähtäimellä Suomen kilpailukyvyn perusta on vahva koulutustaso. Korkeakoulujen ja elinkeinoelämän yhteistyö tuottaa innovaatioiden ja kasvuyritysten positiivisen kierteen.
On tärkeää, että nuoret pääsevät töihin heti valmistumisensa jälkeen. Toimiva yhteistyö koulujen ja elinkeinoelämän välillä helpottaa tätä siirtymistä. Jatko- ja täydennyskoulutus, mahdollisuus elinikäiseen oppimiseen pitää turvata, jotta osaamisen taso säilyy.
Suomen koulujärjestelmä ja yliopistot ovat myös iso tasa-arvotekijä yhteiskunnassa. Jos koulutukseen halutaan kannustaa ja tasa-arvoa kasvattaa, koulutuksen tulee olla maksutonta kaikilla asteilla.
Meillä ei ole varaa sulkea koulutuksen portteja keneltäkään.

Jätä kommentti