fbpx

Ryhmäesitys kaupunginvaltuustossa 7.12.2021

(Lyhennelmä ruotsinkielisestä esityksestä)

Ensi vuoden budjettikirja alkaa toimintaympäristön muutosten tarkastelulla. Kaiken kaikkiaan tilanne näyttää kohtalaisen hyvältä.

Kaupungin strategian päivittäminen on kesken ja työn pitäisi edetä, jotta me kaikki voisimme tähdätä samaan tavoitteeseen.

Budjetti joka on tasapainossa ja päätyy plussalle on ilon asia. Toiminnan tavoitteita ja tulosten mitattavuutta voisi kuitenkin parantaa, ja kytkeä näitä kaupungin strategiaan.

Ruotsalaisessa kananpuolueessa pidämme tärkeänä, keskeisenä ja itsestään selvänä, että potilas ja asiakas tulevat ensi sijalla – palvelu ei saa huonontua hallinnollisesta muutoksesta johtuen.

Kymmenen tuhannen taalan kysymys on kuitenkin: koska pitää panostaa, ja koska pitää olla panostamatta, ennen kuin Sote-palvelut siirtyvät hyvinvointialueille?

Eli Ruotsalainen kansanpuolue on sitä mieltä, että emme voi säästää itseämme kuoliaaksi vaan meidän on panostettava paremman tulevaisuuden saavuttamiseksi. Investointien kustannusten on kuitenkin oltava tulevien kuntalaisten maksettavissa.

Lopuksi haluan tässäkin esityksessä todeta, että yhteistyö sekä ryhmän sisällä, että puolueiden välillä on toiminut erinomaisen hyvin myös budjettia edeltävässä työssä.

Todisteena siitä kaikki ne väittelyt joita ETTE kuule tänään – keskusteluita on käyty ja ongelmakohtia ratkottu hyvällä yhteistyöllä ja hyvällä dialogilla jo ennen tätä kokousta.

Hyvä kommunikaatio ja hyvä yhteistyö on vahva perusta hyvälle tulevaisuudelle, vuonna 2022 ja siitä eteenpäin.

KIITOS!

Jätä kommentti