fbpx

Koulutus on sijoitus tulevaisuuteen

PK ja ÅU 25.2.2021

Koulukadulle rakennettava luovuuskeskus on Paraisten suurin investointi kautta aikain. Se, että ammattikoulu Axxell on osa kokonaisuutta, tekee luovuuskeskuksesta ainutlaatuisen.

Isot hankkeet herättävät suuria tunteita ja jos koetaan, että tietoa ei ole, herää huoli. Nyt kaupunki tulee tiedottamaan hankkeen etenemisestä netissä. Toivottavasti nettisivu toimii myös dialogin alustana antaen vastauksia ennen kuin herää huoli.

Edessä olevat muutot ovat herättäneet keskustelua oppilaiden välisestä yhteistyöstä. Oppilaat ovat itse tuoneet esille mahdollisuuden johonkin uuteen ja positiiviseen. Koulujen henkilökunnalla on tärkeä tehtävä yhteistyön mahdollistamisessa – mitä on myös tehty.

Lukioiden kurssitarjonnasta suhteessa suurempiin kouluihin on keskusteltu. Koosta riippumatta on kuitenkin paikallaan todeta, että paraislaisten lukiolaisten mahdollisuudet urheiluun (esim. PIF Akatemia), kulttuuriin (esim. Show) ja vaikkapa vaihto-opiskeluun pärjäävät vertailussa minkä tahansa muun alueen lukion kanssa.

Mahdollisuus toisen asteen koulutukseen omassa kotikunnassa on tärkeä vetovoimatekijä. Luovuuskeskus mahdollistaa koulutustarjonnan suomeksi, ruotsiksi, lukiossa ja ammatillisessa koulutuksessa Paraisilla tulevaisuudessa ja lähettää selkeän viestin: Paraisilla panostus koulutukseen nähdään investointina tulevaisuuteen.

Tomas Björkroth, Rkp:n Paraisten kuntajärjestön puheenjohtaja
Maj Björk, Paraisten sivistyslautakunnan puheenjohtaja, Rkp
Sverker Engström, Paraisten sivistyslautakunnan varapuheenjohtaja, Rkp

Jätä kommentti